Pomem 2011 12 ve 13.dönem 10000 polis alımı olacak

Ankara’da Polis Akademisinin Anıttepe tesislerinde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Vekili Mustafa Bahrettin Demirer ve eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile çok sayıda emniyet mensubu ve davetliler katıldı.

Osman Güneş, yaptığı konuşmada bu yıl 10 bin yeni polis alınmasının planlandığını kaydederek “Polis teşkilatımızda çok yakın gelecekte yüksek öğrenim mezunu olmayan personel kalmayacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından Güneş, Toplum Destekli Polisliğin en iyi uygulandığı illerin emniyet yetkililerine ve atış yarışmalarında dereceye giren polislere ödül verdi. Daha sonra emniyet teşkilatına bağlı çeşitli birimlerce geçit töreni yapıldı ve emniyet personeline akademi bahçesinde yemek verildi.

Ankara dışında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Emniyet Genel Müdür Vekili M. Bahrettin Demirer'e bir mesajı göndererek, yıldönümünü kutladı.

İçişleri Bakanı Güneş, tören konuşmasında, 2007'den beri asayiş suçlarında büyük oranda düşüşler olduğunu, kapkaçta yüzde 80, gaspta yüzde 37, oto hırsızlığında yüzde 61, işyerinden hırsızlıkta yüzde 26, öldürmeye teşebbüste yüzde 39 oranında düşüşler gerçekleştiğini vurguladı.

Yorumlar